top of page

Vergoeding Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de dekking voor fysiotherapie in de basisverzekering wordt onderscheid gemaakt tussen jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering.

Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen.

 

Fysiotherapie voor volwassenen

Uit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. Bij bepaalde aandoeningen waarvoor veel fysiotherapie nodig is, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering.

Fysiotherapie voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt dat de eerste 18 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering. Alle behandelingen die eventueel daarna nog nodig zijn, zullen door de ouders zelf moeten worden betaald. Als zij voldoende aanvullend verzekerd zijn, worden de kosten vanuit die verzekering vergoed.

 

Eigen risico

Fysiotherapie welke vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed (dat is meestal het geval), valt niét onder het eigen risico.

Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar betalen het verplichte eigen risico niet. In 2017 is het verplichte eigen risico €385,00. De eerste zorgaanspraken die in 2017 vanuit de basisverzekering vergoed worden, komen ten laste van dat eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn, maar ook voor andere zorg (bijvoorbeeld medicijnen of een ziekenhuisopname). Het gaat dus om de eerste nota’s van zorg uit de basisverzekering.

bottom of page